Etusivu

5.4.18

Kansikuva: Vakoilijoita pikkukaupungissa
Anna Amnell: Vakoilijoita pikkukaupungissa 2018

Takakansi suurempanaISBN: 978-952-805-188-6
E-kirjan ISBN-tunnus on 9789528012214  
Kirja on kovakantinen, 204 sivua. 
Kirjailijakuva: Aune Kämäräinen
Cover Design: SelfPubBookCovers.com/RLSather
Copyright ©: Anna Amnell 2018
FM Anna Amnell on Suomen Kirjailijaliiton jäsen.

Anna Amnell: Vakoilijoita pikkukaupungissa BoDSuomenkielinen kertomakirjallisuus. Hakusanoja: 1950-luku, murha, pikkukaupunki, Vakoilijoita pikkukaupungissa, vakoilu,  kylmä sota, kidutus, kaksoisvakoilu, vastavakoilu, puutalokaupunki, opettajat, poliisit, emigrantit, Pietari (Leningrad),  Moskova, Englanti, seurustelu


Tekijä kiittää saamastaan tuesta Alfred Kordelinin yleistä edistys- ja sivistysrahastoa,
Kirjailijoiden ja kääntäjien apurahalautakuntaa ja Suomen Kirjailijaliittoa.
Arvostelukappaleita. Sähköposti osoitteeseen lehdisto@bod.fi ja kerro, mistä teoksesta olet kiinnostunut sekä yhteystietosi.


- Tässä kaupungissa ei murhata, ei ole murhattu kahteenkymmeneen vuoteen, sanoo rikoskomisario Onni Pajala, kun hänelle ilmoitetaan, että tyttökoulun naisrehtori on löydetty varhain sunnuntaiaamuna kuolleena pitkät veriset sakset pystyssä rinnassa.

Pienen puutalokaupungin poliisilaitos tuhoutui talvisodan suurpommituksessa, ja rikoskomisarion työpaikkana on kauppahallin yläkerran entinen kahvila. Ainoa autokin on korjattavana. Pajalan paineita lisää se, että seuraavana päivänä saapuu  Helsingistä uusi poliisipäällikkö.


Kaikille on pian ilmiselvää, että vt. poliisipäälliköksi lähetetty nuori lainopinkandidaatti Mihail (Misha) Pasternak on rakastunut kauniiseen Maila Winteriin, jota epäillään rikkaan sukulaisensa murhasta.


Tarina vie myös Stalinin viimeisten vuosien Moskovaan ja Leningradiin, jota monet kutsuvat vielä itsepintaisesti Pietariksi.Ei kommentteja: